Crooswijk eet

Geen categorie

Gelegenheid Presentatie boek ‘Crooswijk kookt’
Locatie Restaurant Hotspot hutspot, Crooswijk-Rotterdam
Resultaat Proeverij
Realisatie 2014
Makers Erika Blikman, Pao Choi, Vera Haket


Crooswijk eet belicht de diversiteit aan eetculturen in Crooswijk. Een positieve kant van de multiculturele samenleving is dat het eten uit verre landen bij ons om de hoek gemaakt wordt. We ruiken het overal als we rond etenstijd door Rotterdam lopen. Daar worden we toch allemaal nieuwsgierig van? De proeverij brengt andere eetculturen dichterbij en geeft buurtbewoners de gelegenheid om kennis te maken met hun buren, de bedreven thuiskoks uit het boek ‘Crooswijk kookt’.

Op een warme, zonnige zondag brengen tien Crooswijkse thuiskoks hun gerechten naar Goudse Rijweg 651. De eerste bezoekers lopen al snel daarna nieuwsgierig langs de kraampjes. Daar zien ze heel verschillende gerechten, van uierboord tot injera en chapati. Maar ze moeten nog even geduld hebben voordat ze kunnen proeven; eerst wordt het boek Crooswijk Kookt gepresenteerd. De uit Crooswijks afkomstige Europese bokskampioen Marichelle de Jong reikt het boek uit aan de thuiskoks.

En dan is het tijd om te eten. De uierboord, een ouderwets streekgerecht, valt in de smaak. Er wordt volop opgeschept, geproefd, gepraat en gelachen. Bezoekers konden daarnaast meedoen aan een workshop pasteitjes maken en een workshop groente zaaien, of meelopen met een rondleiding door de wijk met een historicus. Aan het eind van de middag is iedereen verzadigd en zijn de schalen leeg. Bezoekers krijgen het boek mee zodat ze de gerechten ook zelf kunnen maken.

De middag is tot stand gekomen met steun van lokale winkeliers en ondernemers: Albert Heijn, Ali Baba, Brazzo en slagerij Braam Haak.

Meer weten over het boek Crooswijk kookt.