Crooswijk kookt

Geen categorie

Locatie Crooswijk, Rotterdam
Eindproduct Boek (500 ex., afm. 17 x 22 cm, papier Olin Regular)
Realisatie 2014
Makers Erika Blikman (fotografie), Pao Choi (ontwerp), Vera Haket (tekst)
Samenwerkingspartner Fonds Achterstandswijken

Crooswijk kookt draait om identiteit en het thuisgevoel dat zich manifesteert via eten. De makers hebben dat voor een genoemde wijk in kaart gebracht om de culturele rijkdom van een wijk te laten zien en een brug te slaan tussen de bewoners.
Naast het identificeren van de bewoners aan de hand van eten, krijgt de wijk een eigen identiteit. Dat komt doordat er ook een link met de eetgeschiedenis van de wijk is gelegd (bijvoorbeeld met het slachthuisterrein).

We zijn begonnen met te vragen aan de buren of we een keertje mochten mee-eten. We werden gastvrij ontvangen en schoven aan bij 10 thuiskoks. Het contact met de buren is er direct beter door geworden.
Huisartsen uit Crooswijk hebben een bijdrage geleverd door het uitschrijven van een ‘recept’. Sommige thuiskoks waren al bewust bezig met gezonder koken, ze gebruikten al duidelijk minder zout en vet. De huisartsen gaven nog enkele adviezen, die eenvoudig toepasbaar waren.

Alle recepten die we op deze manier verzameld hebben, zijn gebonden in het kookboek Crooswijk kookt.

De boekpresentatie was tijdens Crooswijk eet in restaurant Hotspot Hutspot in Crooswijk. Daarna is het boek gratis te krijgen via de Crooswijkse huisartsen.

Crooswijk kookt is met steun van Woonstad, Fonds Achterstandswijken, Deelgemeente Kralingen-Crooswijk en Albert Heijn tot stand gekomen.