Remi

Geen categorie

Locatie Oude kerk, Amsterdam
Resultaat Tentoonstelling en debat
Realisatie 2005
Makers André ten Broeke, Jasper Niens, Robert Rizzo, Aram Tanis, Erika Blikman en Frouwkje Smit
Ook te zien geweest Lloyd Hotel Amsterdam, Wereldkinderen Den Haag

“Ik ga op reis naar een heel ver land en ik neem mee, mijn rode jas. Daar in dat verre land wonen mijn nieuwe ouders. Ik ken ze niet en zij mij niet. Ze zijn groot en blank, ze ruiken raar. Ik versta hen niet, maar ze lachen wel lief. Ze geven me een nieuwe naam, alsof ik nu pas besta. Mijn reis begint nu echt…”

Remi neemt je mee naar de wereld van het adoptiekind. Het publiek kon met deze wereld kennis maken tijdens een tentoonstelling in de Oude Kerk in Amsterdam. Op de tentoonstelling werd werk getoond van zes kunstenaars, die voor deze tentoonstelling nieuw werk hebben gemaakt.

Tijdens de expositie vond er ook een debat plaats dat inging op de volgende vragen; In wiens belang is adoptie: de potentiële adoptiefouders, het kind of het herkomstland? Kan adoptie gezien worden in het kader van ontwikkelingssamenwerking? Hoe ervaren geadopteerden het hebben van een dubbele culturele identiteit in vergelijking met andere emigranten? Vragen die nog steeds actueel zijn. Het debat onder begeleiding van Cees Grimbergen vond plaats in de Rode Hoed in Amsterdam.

Bij de tentoonstelling hoorde een catalogus (ontwerp No-office) en het popje Remi die je kon adopteren.

Mede mogelijk gemaakt door VSB fonds.