Thuis

Geen categorie

Gelegenheid China op de Kaap
Locatie Rotterdam
Eindproduct Publicatie (150 ex., afm. 20 x 27cm, 120 pagina’s)
Realisatie 2014
Makers o.a. Erika Blikman, Pao Choi en Yuen han Lam

Het kunstproject China op de Kaap ontstond in 2011, het jaar van de landelijke viering ‘100 jaar Chinezen in Nederland’. Initiatiefnemers Erika Blikman (beeldend kunstenaar en fotograaf), Yuen Han Lam (industrieel ontwerper) en Pao Choi (grafisch ontwerper) willen met China op de Kaap het thuisgevoel onder de Chinese gemeenschap in Nederland onderzoeken. Bovenal willen zij een positieve bijdrage leveren aan de identiteit van de Chinese gemeenschap in Nederland, misvattingen en stereotyperingen wegnemen door een breder perspectief te laten zien.

Het boek is een verzameling van drie jaar kunstprojecten van China op de Kaap. In ‘geuren en kleuren’ wordt het gehele proces, van concept tot het eindresultaat, uitgelicht. Bijvoorbeeld de projecten AfscheidsfotoChinese MoestuinBoodschappentassenruil of Cooking up Stories, van waaruit verschillende artistieke resultaten tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Chinese en Nederlandse deelnemers. Hun ervaringen en verhalen hebben de makers verwerkt in bijvoorbeeld een fotoserie, een performance of een interactieve kunstinstallatie.

Een interessant kijkje in de keuken van de Chinese gemeenschap in Nederland en van betrokken community art makers die een brug willen slaan tussen de Chinese en Nederlandse gemeenschap.

Het boek is te koop via uitgever Trichis.
Het boek is tot stand gekomen et financiële steun van Woonstad, Kun je de Kaap aan? en via crowdfunding. 
Meer informatie op de projectwebsite van China op de Kaap.