Uitvaartcentrum Outline

Geen categorie

Gelegenheid De Nationale Rouwweken
Locatie Galerie OUTline, Amsterdam
Resultaat Expositie en lezingen
Realisatie 2006
Maker Maze de Boer

&tree bedacht De Nationale Rouwweken. In dit kader is de voormalige kapel op een rustige, groene binnenplaats, getransformeerd tot een uitvaartcentrum.
Uitvaartcentrum Outline geeft de indruk een uitvaartcentrum te zijn maar is enkel een ruimte met een aantal ingrediënten die ook terug te vinden zijn in een werkelijk uitvaartcentrum. De kist die centraal in de ruimte staat, is leeg.

Uitvaarcentrum Outline is kenmerkend voor het werk van de Amsterdamse kunstenaar Maze de Boer. Hij laat zich sterk leiden door de ruimte bij het vormen van ideeën voor zijn installaties en zoekt in een geënsceneerde realiteit de grens op tussen beeldende kunst en theater. Hij stelt telkens de vraag ‘Waar houdt de werkelijkheid op, en waar begint de illusie?’.

Op vrijdag 16 juni is de kapel officieel, met een rouwstoet, geopend. Tijdens de Nationale Rouwweken worden wekelijks lezingen en nagesprekken georganiseerd met o.a. Ida van der Leen en Martin Martin Uit den Boogaard, die de mogelijkheid geven om over de dood te praten.

Op de expositie kan de bezoeker vooral een blik werpen achter de schermen van een bedrijf waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.

De Nationale Rouwweken werd opgenomen in diverse landelijke activiteiten agenda’s en is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernard Cultuurfonds, Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer en De Ode.